Margen headquarters

  • Designer Studio Tecnico Martinelli - Sassuolo
  • Place Maranello (MO) - IT
  • Category Business
  • Solution Ventilated façades , V3
Margen headquarters

The requalification project of Margen headquarters completely involved the shell, both for what concerns aesthetics and energy. The architectural project developed by Studio tecnico Martinelli has as its main purpose the application of a modular solution, coordinated with the existing shapes and dimensions.



The skilful combination between porcelain slabs and the red metal profiles that recall the company colour and the Ferrari brand too, together with the sunshades create a modern and high-technology intervention.



The main characteristic of the project is the ventilated facade, realised with Florim materials. The 60x120 size of Industrial collection, chosen in Plomb and Ivory colours, has been installed with the visible hook system V3 Florim, which guarantees an easy installation without compromising all the ventilated facade advantages, such as high functionality and energy efficiency, thanks to the 12 cm continuous insulating layer. The metal profiles have been designed with the same thickness of the ceramic slabs, in order to avoid dust deposit during the building life cycle.



In this case too, Florim professionalism allowed the realisation of a turnkey intervention, in which each step, from designing to installation, has been managed by Florim Solutions staff.

Collections
Colors
Surface
Size
Thickness

Industrial

Floor Gres

Ivory

Plomb

MATTE

60x120

10,00 mm

Discover all the Florim projects

Browse the projects completed with the materials of the group's other brands too.

Similar projects

If you want, we'll keep you updated on the latest news about products and events